امروز: پنجشنبه 6 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی كشف قانون تناوبی

تحقیق بررسی كشف قانون تناوبیدسته: علوم انسانی
بازدید: 33 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 26 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 11

تحقیق بررسی كشف قانون تناوبی در 11 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

تحقیق بررسی كشف قانون تناوبی در 11 صفحه ورد قابل ویرایش


مندلیف دانشمند مشهور روسی و لوتارمیر دانشمند آلمانی، به طور همزمان و بدون اطلاع از كار یكدیگر، بررسیهای دقیق و بسیار اساسی در مورد ارتباط جرم اتمی عنصرها و خواص آنها به عمل آوردند كه سرانجام منجر به كشف پدیده‌ای شد كه امروزه قانون تناوبی نام دارد.

مندلیف در سال 1869 جدولی از عنصرهای شناخته شده زمان خود منتشر كرد كه با جدول نیوزلندز، مشابهت داشت.

لوتارمیر نیز در همان سال و كمی پس از نشر جدول مندلیف، جدول مشابهی تنظیم و در سال 1875 منتشر كرد كه تا اندازه‌ای با جدول مندلیف مشابهت داشت.

در فاصله بین سالهای 1869 تا 1871، لوتارمیر بررسیهای گسترده‌ای انجام داد و نمودار تغییرات بسیاری از خواص فیزیكی عنصرها را نسبت به جرم اتمی آنها رسم و مشاهده كرد كه این تغییرات روندی تناوبی دارند. برای نمونه نشان داد كه حجم اتمی عنصرها، نسبت به جرم اتمی آنها، مطابق شكل به طور تناوبی تغییر می‌كند.

در همین فاصله، مندلیف نیز با بررسی خواص عنصرها و تركیبهای آنها از جمله تركیبهای دوتایی هیدروژن‌دار و اكسیژن‌دار آنها، دریافت كه تغییرات خواص شیمیایی عنصرها مانند خواص فیزیكی آنها، نسبت به جرم اتمی، روند تناوبی دارد. از این رو جدولی را كه در سال 1869 منتشر كرده بود، به صورت جدیدی در هشت ستون و دوازده سطر منظم كرد. بدین ترتیب، مندلیف و لوتارمیر به كشف قانون تناوبی دست یافتند كه در سال 1871 منتشر شد و مفهوم آن چنین است: «خواص عناصر، تابعی از تناوبی از جرم اتمی آنها است».

براساس این قانون، جدول طبقه‌بندی عنصرها كه توسط مندلیف منظم شده بود، «جدول تناوبی عناصر» نیز نامیده شد.

مندلیف، با توجه به اشكالات و نارساییهای جدول نیولندز و لوتارمیر و حتی جدولی كه خود وی در سال 1869 منتشر كرده بود، جدولی تقریباً بدون اشكال ارائه داد كه فراگیر و ماندنی شد. در این جدول به ابتكارات و نوآوریهای جالبی به شرح زیر دست زد:

1- شك در درستی جرم اتمی برخی از عنصرها و ارزیابی دوباره آنها.

2- توجه به اصل تشابه و مقدم شمردن بر جرم اتمی، به حكم ضرورت. بر همین اساس؛ مثلا با وجود این كه جرم اتمی كبالت از نیكل بیشتر بود آن را پیش از نیكل قرار داد.

3- خالی گذاشتن برخی از خانه‌های جدول، به منظور رعایت هر چه بیشتر اصل تشابه و پیش‌بینی وجود عنصرهای ناشناخته.

4- پیشگویی خواص عنصرهای ناشناخته با توجه به خواص عنصرهای مجاور و طبقه‌بندی سه تایی‌های دو بر اینر.

5- تقسیم عنصرهای هر ستون به دو گروه اصلی و فرعی (a و b) به منظور رعایت هر چه بیشتر اصل تشابه.

مثلا در سال 1869، مس، نقره و طلا را مانند فلزهای قلیایی در ستون اول قرار داده بود، اما كمی بعد، عنصرهای این ستون را به دو گروه اصلی a (فلزهای قلیایی) و فرعی b (مس، نقره و طلا) تقسیم كرد.



رامسی، سر ویلیام (Ramsay, W/ 1916-1856م)

شیمیدان اسكاتلندی، در جوانی به موسیقی و زبانهای خارجی علاقه‌مند بود. سپس به ریاضیات و علوم روی آورد. وی در آلمان زیر نظر بونزن و دیگران به تحصیل شیمی پرداخت. بعدها با موافقت لردریلی (Lord Rayleigh)، كارهای مهم وی در زمینه كشف گازهای كمیاب در روش تقطیر جزء هوای مایع بود. شگفت‌آور بود كه برای عنصرهای گازی شكل تازه در جدول تناوبی جایی به نظر نمی‌رسید. اما در سال 1894 رامسی این نظر را  پیش كشید كه ممكن است ستون عمودی كامل جدول تناوبی از قلم افتاده باشد، زیرا حتی یكی از عنصرها هم برای مندلیف روشن نبود. از این رو، مندلیف دلیلی نداشت كه وجود یك ستون دیگری عنصرها را محتمل بداند. وی گاز كمیاب كشف شده را آرگون نامید.

وی در زمینه رادیواكتیویته نیز پژوهشهای بسیاری كرده است و نخستین پایه را در فن شیشه‌گری بنا نهاد.

به خاطر كارهای مهمی كه در زمینه گازهای كمیاب انجام داده بود، جایزه نوبل شیمی سال 1904 را به وی دادند.

دوشانكورتوا، الكساندرمیل بگویر

(de Chancoortios, Alexander Emile Beguer/ 9886- 1820م)

شیمیدان و زمین‌شناس فرانسوی بود. وی در سال 1862 عنصرهای شیمی را بر حسب جرم اتمی بر روی خط مارپیچی جای داد و طرح تازه‌ای از طبقه‌بندی عنصرها به نام پیچ تلوریك را ارائه داد.

موزلی، هنری گوین جفریز (Moseley, H.G.H/ 1915-1888م)

فیزیكدان انگلیسی بود. وی چهار ساله بود كه پدرش درگذشت. فردی بسیار باهوش بود. در سال 1914 یعنی حدود 50 سال پس از كشف جدول مندلیف، ضمن بررسی خواص پرتوهای X عنصرها و یافتن ارتباط بین جابجایی خطوط طیفی این پرتوها با شماره خانه عنصر در جدول تناوبی، عدد اتمی عنصرها را به مفهوم امروزی آن كشف كرد. وی در این زمینه چنین پیشنهاد كرد كه هر عنصر با شماره‌ای نشان داده شود كه این شماره دو مطلب گوناگون را نشان دهد:

-         شماره واحد بارهای مثبت در هسته اتم آن.

-         موقعیت آن عنصر در جدول تناوبی.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی كشف قانون تناوبی , پروژه بررسی كشف قانون تناوبی , مقاله بررسی كشف قانون تناوبی , دانلود تحقیق بررسی كشف قانون تناوبی , بررسی كشف قانون تناوبی , كشف , قانون , تناوبی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر