امروز: پنجشنبه 6 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پروژه کارآفرینی شركت تولیدی بافت آزادی

پروژه کارآفرینی شركت تولیدی بافت آزادیدسته: کارآفرینی
بازدید: 26 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 202 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 269

پروژه کارآفرینی شركت تولیدی بافت آزادی در 269 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

پروژه کارآفرینی شركت تولیدی بافت آزادی در 269 صفحه ورد قابل ویرایش


مشخصات كلی كارخانه :

      شركت تولیدی بافت آزادی ( ساكای سابق ) سهامی عام در تاریخ 1384/03/06 تحت شماره ثبت 9228 در اداره ثبت شركتهای تهران به منظور تولید و عرضه پارچه های كشباف ، تاری پودی بصورت رنگی و چاپی و انواع پرده های تور و فعالیتهای بازرگانی مرتبط با آنها به ثبت رسیده است و محل شركت در بازار دالان امیدالملك و با ظرفیت تولید سالانه 400/000 متر انواع پرده ، توری و پارچه مبلی و دستكش بوده  است . فعالیت اصلی شركت طبق ماده 2 اساسنامه آن ایجاد و تاسیس و اداره كارخانجات تولیدی نخ ، بافندگی و تكمیل پارچه    می باشد .

      این شركت در تاریخ 1356/01/25 به شركت سهامی عام تبدیل و در تاریخ 1370/11/21 در سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شده ( قبل از انقلاب اسلامی این شركت ، یك شركت خصوصی بوده است ) .     



                    شرح                                                 درصد سهام

1) سازمان ملی گسترش مالكیت واحدهای تولیدی                          36.51  

2) شركت سرمایه گذاری ملی ایران                                          9  

3) خانواده سادات تهران                                                     27.6  

4) خانواده پوركاظمی                                                       26.89  

 100                                                                                                             

نحوه اداره شركت پس از پیروزی انقلاب اسلامی :

      اداره شركت بافت آزادی پس از انقلاب اسلامی به استناد ماده واحد 6738 به عهده مدیریت دولتی قرار گرفت و در سال 1362‌ با توجه به زیان انباشته در اجرای ماده 141 قانون تجارت ، سرمایه شركت از مبلغ 1/200/000/000 ریال به مبلغ 5/000/000 ریال تقلیل و در سال 1363 سرمایه شركت از مبلغ 5/000/000 ریال به مبلغ 5/000/000/000 ریال افزایش یافت و در اسفند ماه همان سال در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد و سهام 54/97 درصد مربوط به سازمان صنایع ملی ایران در تاریخ 1374/04/12 در سازمان بورس و اوراق بهادار به كارگران شركت و بخش خصوصی واگذار شد و به دلیل اینكه عملكرد شركت از سال 1377 منجر به زیان گردیده ، معاملات سهام شركت در سازمان بورس اوراق بهادار تهران به حالت تعلیق درآمده است .



              تركیب سهامداران                                        درصد سهام

 1) سازمان خصوصی سازی ( اصالتاً و وكالتاً )                           27

2) شركت سرمایه گذاری ملی ایران                                         9

  3) خانواده میراحمدی                                                      28

  4) كارگران و سهامداران دیگر                                            36

                                                                             100





این شركت دارای دو بخش جداگانه می باشد :        1) بافت (1)          2) بافت (2)

       كارخانه بافت (1) دارای بخشهای چاپ تخت ، تكمیل ، تعمیرات شامل ، تراشكاری ، فرز كاری و…     می باشد .

      كارخانه بافت (2)‌ دارای بخشهای گردباف ، كتن ، راسل ، وارپینگ ،‌ ژاكارد ، برودری ( BRODERI)   می باشد به علاوه قسمت چهارلاتابی ، سیستم اداره كننده هیات مدیره می باشد كه تصمیمات اصلی توسط آن اتخاذ می شود كخ تحت نظارت این هیات مدیره ،‌ مدیرعامل مسئولیت كارخانه ره به عهده دارد كه در حال حاضر مدیرعامل جناب آقای قدكچیان می باشد .

بخشهای زیر ، زیر نظر مدیرعامل می باشد :

1) امورمالی و انبارها كه شامل حسابداری و انبارداری است.

2) امور بازرگانی و تهیه مواد كه امور مربوط به خرید و فروش و سفارشات كارخانه نیز می باشد .

3) امور اداری و كارگزینی

4) امور فنی و تولید كه شامل آزمایشگاه ،‌ بخش آمار و كنترل ، نگهداری و تعمیرات  نیز می باشد .

5) بخش آموزشی كه به آموزش كارگران و كارمندان اشتغال دارد .

همچنین كارخانجات بافت آزادی دارای شورای اسلامی كار می باشد ، كه وظیفه آن دفاع از حقوق حقه كارگران و كارمندان و مرجع اختلاف كارگران و مسئولین می باشد .

      كارخانجات بافت آزادی ( بافت (1)‌ و بافت (2) ) بصورت مجزا اداره می شوند یعنی هر كارخانه بصورت مجزا دارای بخشهای اداری و كارگزینی و مدیریت جداگانه می باشد . مدیران هر قسمت زیر نظر مدیرعامل انجام وظیفه می كنند . انبارهای این كارخانجات شامل : انبار قطعات یدكی ، انبار پارچه خام ، انبار محصول ، انبار زائدات و انبار رنگ و مواد مصرفی می باشد .

در بخش بازرگانی ، تحویل سفارشات و فروش محصولات و بازاریابی جهت محصولات انجام می شود .

مواد مورد نیاز داخل كارخانه سعی می شود حدالمقدور از داخل كشور تهیه شود ، در غیر اینصورت از كشورهای خارجی تامین  می شود .

كارخانجات بافت آزادی دو نوع محصول دارد :

1) بصورت سفارشات از شركتها ، افراد حقوقی یا كارخانجات دیگر است .

2) محصولاتی كه به سفارش خود شركت می باشد كه در فروشگاه بافت آزادی به فروش می رسد . این نوع سفارشات دربرگه های سفارش با شماره سفارشات مشخص تامین می گردد .

      بخش مهم و حیاتی كارخانه كه نقش بسزایی در سود دهی كارخانه دارد بخش آمار و كنترل كارخانه می باشد كه كنترل و ثبت موارد در رابطه با تولید و انتقالات كالا دا به عهده دارد در این قسمت آمار تولید هر سال را بصورت مجزا حسابرسی كرده و سود حاصله را محاسبه می نماید و منحنی تولید و فروش هر سال را با سالهای قبل مقایسه می كند . در پایان لازم بذكر است كه این كارخانه در كیلومتر 1 و 8 جاده كرج واقع شده است .  



سالن وارپینگ :

      این بخش از آنجایی كه ابتدای كار است ، بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر بی دقتی و خطایی در این بخش اتفاق افتد در بافت نیز مشكلات عدیده ای ایجاد خواهد شد .

دمای سالن cْ25 – 35  و رطوبت آن 75 – 85%  می باشد .

      بر اساس سفارشات سالن های راشل و كتن ، قرقرها را تهیه می كنند كه بر اساس نوع بافت ، نوع نخ ، تعداد سرنخها و gauge  ماشین متفاوت است . عمدتاً نخهای نایلون به شكل flat و نخهای پلی استر بصورت flat و تكسچره در اختیار این بخش قرار داده می شود .

عرض پارچه ها 4,3,2,1  متر می باشد .

      طول هر قرقره 0.5 m  می باشد كه بر اساس عرض پارچه می توان از چند قرقره استفاده كرد . قرقره هایی كه در یك شانه قرار می گیرند باید هم متراژ و یك اندازه باشند ، در غیر اینصورت نخ قرقره ای كه اختلاف طول دارد ، ایجاد ضایعات می كند . عرض پارچه های راشل می تواند 2،3 و یا 4  متر باشد ، بنابراین ربای عرض 4 متر ، 8 قرقره ، برای عرض 3 متر ، 6 قرقره و برای عرض 2 متر 4 قرقره نیاز داریم كه این قرقره ها باید هم متراژ باشند .

      از آنجایی كه gauge كتن بیشتر از gauge راشل است در نتیجه سرنخهای كتن بیشتر است . در كتن معمولاً 580  تا 720  رشته یا سرنخ پیشنهاد و سفارش داده می شود و در راشل معمولاً تعداد رشته ها 362 ،361،275 و …  می باشد .

نخها پس از باز شدن از روی بوبین و عبور از سه ناحیه كشش مسیر زیر را تا پیچیده شدن روی بیم ها (پله) طی می كنند :

    قفسه          صفحه جداكننده             شانه           غلتك هدایت كننده            شانه          غلتك حاوی روغن           شانه          غلتك           شانه           شانه زاویه ای           بیم (پله)

      در این سالن 10 عدد ماشن warp داریم در هر كدام از آنها می توانیم از 600 بوبین استفاده كینم به جزء یكی از ماشینها كه در قفسه آن تا 720  بوبین هم جا میگیرد . در این بخش پله پیچی بصورت مستقیم انجام می شود و نخها بصورت مستقیم از روی قفسه بر روی پله پیچیده می شوند .

      برای قفسه های ماشین شمار 1،5 و 6  می توانیم از بوبین رزرو استفاده كنیم . در واقع برای همه قفسه ها
می توانیم بوبین رزرو بگذاریم ولی گاهی اوقات شكل بوبین به گونه ای است كه نمی توان برای آن بوبین رزرو گذاشت یعنی اندازه بوبین بزرگ است ، مثلاً بوبینهای 900 متری كه به اندازه 3 بوبین 300 متری جواب می دهد احتیاجی به بوبین رزرو ندارد .

      در هر دستگاه warp ، نخها بر روی دستگاه warp در قفسه ها سوار هستند و نخ روی راهنما قرار می گیرد كه در اینجا كشش به نخ وارد می شود . همه فیلامنتها از قسمتی تحت عنوان پین عبور می كنند كه در واقع فیلامنت بین دو صفحه ای قرار می گیرد كه وزنی بر روی آن اعمال میكند كه اگر بخواهیم وزنه را سبك كنیم روی سطح قرقره ناهمواری بوجود می آید .

      در واقع برای ایجاد كشش و كشیدگی از یكسری پولكهایی استفاده می شود كه وزنی را روی نخ اعمال     می كند ، این پولكها نباید خشدار باشند زیرا نخ را زده دار می كند ، كثیف هم نباید باشند زیرا در این حالت بین دو پولك فاصله ایجاد شده و مانع ایجاد كشش لازم و كافی به نخ می گردد . اگر این كشش نباشد نخ شل وارد سیستم می گردد و در سطح قرقره ناهمواری ایجاد می شود كه همین ناهمواری باعث فلامنت شكستگی و پرزدار شدن نخ   می گردد . نخ از یكسری مسیرهایی كه اصطلاحاً سرامیكی یا چینی می گویند عبور می كند . پس از عبور نخ از بین پولكها ، هر نخی از درون یكسری تابلوهای راهنما عبور می كند كه از دورن تابلوی راهنمای اول  6 تار نخ عبور می كند . از روی تابلو دوم و سوم به ترتیب تعداد نخهای عبوری افزایش می یابد و در ادامه از تابلوی سوم به روی تابلوی مركزی می رود .

      در هر قفسه در جهت عمودی 12 تار نخ داریم كه هر 12 تار بصورت یك رشته قرار می گیرد كه پس از عبور از تابلوی مركزی بصورت دسته ای توسط دو غلتك هدایت بصورت صفحه ای هدایت می شوند . در مسیر نخ شانه هایی داریم كه از هر دندانه شانه یك نخ عبور می كند . (gauge آن بین 26 تا 28 می باشد) همه شانه ها باید تحت كنترل باشند . اگر شانه خشدار باشد یا شكسته باشد باعث فیلامنت پارگی و یا پرزدار شدن نخ
می شوند .

عمده عیوبی كه روی نخها وجود دارد ، پرز نخها می باشد ، به این منظور بعد از شانه اول وسیله ای بنام پرزگیر قرار دارد . برای از بین بردن این عیوب روی نخ به این ترتیب عمل می شود كه كارگر پرز را گرفته و روی نخ گره می زند . اصول كار دستگاه پرزگیر بر اساس تغییر قطر نخ است . از ابزار دیگری كه در مسیر نخ وجود دارد سرگیر است ، زمانیكه نخ پاره می شود ، یك سر نخ از قرقره كم می شود كه در قسمتهای بعدی مشكل ایجاد می كند . كارگر سر نخ پاره شده را یافته و دوباره وارد قرقره می كند ، چرا كه اگر قرقره به همین صورت پیچیده شود در قسمت بافت یك نخ كم می آید و در پارچه ایجاد زدگی می كند .

      از آنجایی كه نخ با قسمتهای مختلفی در تماس است دارای بار الكتریكی می شود . لذا قبل از اینكه نخ وارد قرقره شود باید بار الكتریكی آن تخلیه شود . (الیافی نظیر نایلون الكتریسیته ساكن پیدا می كند) برای این منظور یكسری ترانسهای داریم به شكل محفظه هایی استوانه ای شكل ، كه ایجاد بار مثبت می كنند تا بار منفی را خنثی كنند . هر چه میزان بار مثبت بیشتر باشد ، بار منفی بیشتری از نخ تخلیه می گردد .

در مسیر عبور نخ ، غلتك روغن را داریم كه از پارافین صنعتی استفاده می كنیم ، كه میزان روغن را بر حسب میزان نیاز نخ تنظیم می كنند .

علل استفاده از غلتك روغن :

          1) برای نرم كنندگی نخ

          2) بعضی از نخها خشن هستند و تاب زیادی دارند و یا فیلامنت هایشان از هم باز می گردد كه حالت
             چسبندگی را در آنها بوجود می آورد تا در هنگام بافت از هم باز نشوند كه از این غلتكها بیشتر در
             مورد پلی استر استفاده می شود كه جذب روغن بیشتری دارد . بعد از غلتك روغن ، نورد قرار دارد
             كه وظیفه آن ثابت نگه داشتن سرعت خطی پیچش در طی مدت زمان پیچش می باشد و نورد بر اساس
             كششی كه حس می كند با افزایش  R قرقره میزان W را كاهش می دهد . سطح نورد باید كاملاً صاف
             باشد چرا كه در اثر خشدار بودن می تواند ایجاد فیلامنت شكستگی كند .

در ابتدای كار پیچیدن نخ بدور قرقره ، سطح قرقره پایین است . بایستی پس از گذشت زمان كه سطح نخ در قرقره بالا می آید شانه های انتهایی نیز بالا بیایند كه این كار با استفاده از چراغی كه روبروی قرقره است انجام
می گیرد ، به این ترتیب كه هر چه فاصله لامپ نورانی و قرقره كمتر باشد شانه بالاتر می رود .

      بر اساس درصد نخ عبوری و زاویه ای كه به شانه های انتهایی می دهیم میزان كششی كه به نخ می دهیم تنظیم می گردد هر چه نخ ضخیم تر باشد موقع وارپ شل تر می گردد چرا كه اگر بخواهشم نخهای ظریف را كمی شل warp  كنیم همه در هم فرو می روند . ولی بیشتر در اثر تغییر نمره نخ میزان كشش تغییر می كند . هر چه نخ ضخیم تر باشد تعداد روزنه هایی كه روی آن می گذاریم بیشتر است (در قسمت پولكها) علاوه بر استفاده از
وزنه ها از دینام نیز در بخش كشش استفاده می شود .

      در نورد یك تاكو ژنراتور وجود دارد كه بر اساس كششی كه احساس می كند   دینام را ثابت نگه
می دارد . زاویه عبور نخ از نورد را می توان تغییر داد و طبق زاویه ای كه از ابتدا به نورد داده ایم  را ثابت نگه می داریم .

با تغییر نمره نخ ، زاویه نورد را نیز تغییر می دهیم . كشش نخ را هم با تغییر تعداد روزنه های كشش دهنده و هم با تغییر زاویه نورد می توانیم تغییر دهیم .

نحوه عمل قسمت نخ برگردان :

      این قسمت دستگاه warp یك بخش كاملاً مكانیكی است . این كار توسط پد كه زیر پای كارگر است صورت می گیرد كه در این هنگام دستور به یك دینام كه داخل محفظه ای است داده می شود ، دینام حدود ْ 90 چرخیده و باعث حركت یك چرخ دنده می شود كه همین امر باعث بلند شدن جك می گردد و نخها به عقب بر می گردند . حداكثر نخی كه توسط نخ برگردان بلند می شود 13 – 11 متر است و موقع برگشت وزنه ای كه به محفظه و یك غلتك استوانه ای وصل است به پایین حركت كرده و نخ برگردان پس از رفع عیب توسط كارگر به حالت سابق
برمی گردد .

      در نهایت كنترل متراژ وجود دارد كه معمولاً متراژ مورد نیاز را روی آن كه بصورت درجه بندی است تنظیم
می كنند . زمانیكه قرقره شروع به پیچش می كند ، بصورت معكوس شماره می اندازد تا به صفر برسد ، زمانیكه به صفر رسید دستگاه متوقف می شود . از آنجایی كه وارپینگ ابتدای كار است ار حساسیت بالایی برخوردار است عیب ایجاد شده تا انتهای كار باقی است و هزینه بالا و سود كمتری را در بر دارد . هر چه وزنه ها در قسمت پولكها سنگین تر باشند احتمال پاره شدن نخ بیشتر است . اگر به دلایلی قرقره آسیب ببیند و نخ مشكل بیابد ترمیم آن سخت است . از آنجایی كه الكتریسیته الیاف نایلون بالاست بصورت یك در میان از شانه ها عبور می كنند تا راحتتر warp شوند . میزان حساسیت قسمت پرزگیر به درجه بندی كنار آن وابسته است و بسته به نوع نخ متفاوت است ، حساسیت تا حدی است كه پرزی از آن رد نشود . اگر حساسیت بالا باشد دستگاه توقعات زیادی خواهد داشت كه مقرون به صرفه نیست دما و رطوبت warp معمولاً با بافت فرق دارد . در warp دما و رطوبت بیشتر است و معمولاً بوبین های رزرو در كنار ماشین است .



عیوبی كه به فرآیند پله پیچی نسبت داده می شود عبارتند از :

      الیاف پاره شده – سرنخهای پاره شده – كششهای كم یا زیاد – تغییرات كشش – در هم رفتن سرنخها –
نخهای كثیف و تیره – جمع شدن نخهای تار در لبه های پله بدلیل معیوب بودن بیم – تنظیمات نادرست فاصله   قفسه ها تا بیم ها – عدم تطابق شماره هم بافت و جنس نخها .

سیستم تغذیه و جایگاه بوبین ها :

      بوبین های نخ مورد استفاده برای تولید پارچه بر روی یك جایگاه قرار می گیرند كه در دو نوع مختلف در دسترس است :

1) قفسه های جانبی : كه بر روی كف سالن و نزدیك به ماشین نصب می شود .

2) جایگاه مدور : كه بر روی قسمت فوقانی ماشین نصب می شود . نخ از طرق چند وسیله كشش نخ مجهز به
    حس گر كه كشش تغذیه ای مناسب را كنترل می كنند انتقال می یابد . حس گرها در صورت وجود گره یا پاره
    شدن نخ فعال می شوند و در این حالت با یك فرمان الكتریكی ماشین را بطور خودكار متوقف می كنند .

استفاده از قفسه جانبی روز به روز متداولتر می شود ، زیرا این سیتم كارگر را در تعویض بوبین ها و یا در هنگام پاره شدن نخها اسانتر می كند .

      ماشینهای اینترلاك كارخانه مجهز به قفسه جانبی هستند و ماشینهای ژاكارد دارای جایگاه مدور در بالای ماشین هستند . قفسه های جانبی در دو طرف ماشین قرار دارند كه نیمی از سوزنهای ماشین از قفسه سمت راست نخ می گیرند و نیمی دیگر از سمت چپ .

سیستم تغذیه ماشینها منفی است . یعنی سوزن در طی مرحله تشكیل حلقه نخ را مستقیماً از بوبین می گیرد .



عیوب بافت :

    عیوب در محصولات گردبافی می تواند در ارتباط با موارد زیر باشد :

1)     عیوب نخ و بسته نخ .

2)     تغذیه نخ و تنظیم كننده تغذیه .

3)     تنظیم ماشین و اشكال طراحی .

4)     تعمیر و نگهداری ماشین .

5)     شرایط محیط استقرار .

    معمولترین عیوب این پارچه عبارتند از :

1)     نخ پارگی ، ترك یا سوراخ .

2)  حلقه های در رفته : در صورتیكه نخها بیرون از قلاب سوزن قرار گیرند این مشكل ایجاد می شود كه با تنظیم سیستم تغذیه اصلاح می شود .

3)  پایین افتادن پارچه : در صورتیكه نخ برروی تعداد زیادی سوزن كنار هم تبدیل به حلقه نشود ، چنین مشكلی بوجود می آید .

4)     نیم بافتها و حلقه های دوتایی : بیشتر در ژاكارد بوجود می آید .

5)     با لازدن پارچه : در صورت درست عمل نكردن سیستم برداشت پارچه اتفاق می افتد .

6)     نوارهای عمودی : در صورت عدم تناسب نمره نخ با تراكم سوزنها اتفاق می افتد .

7)     نوارهای افقی : در اثر عیوب نخ و یا تنظیم نادرست ماشین بوجود می آید .

8)  نوارهای حاصل از آلودگی : به آنها خطوط سوزن می گویند و هنگامی اتفاق می افتد كه فقط یك سوزن تعویض می شود و یا واحد روغنكاری به درستی عمل نمی كند .

این عیوب بعد از رنگرزی مشخص می شود بخصوص اگر روغن غیر قابل شستشو باشد . این عیب پریودیكی است . اگر عیب مذكور در اثر روغن ریزی ماشین رنگرزی باشد فواصل این نوارها منظم تر است و بطور كلی می توان گفت قسمتهائیكه روی ماشین ثابت هستند اگر مشكلی در عملكردشان بوجود بیاید خطوط افقی روی پارچه می اندازند و قسمتهای متحرك ماشین در صورت وجود مشكل در عملكرد خطوط عمودی ایجاد می كنند .







مواد تكمیلی :  

      در سالن تكمیل یك قسمت انبار مواد داریم كه مواد مورد نیاز برای تكمیل در این قسمت نگهداری
می شوند . مواد مورد استفاده در سالن شامل نرم كن ها ، آهار ، ضد چروك ، صابونها و آنتی استاتیك می باشد كه در زیر به برخی از انواع مواد مصرفی و دلیل كاربردشان اشاره شده است :

نرم كن ها :

      برای نرم كردن زیردست پارچه و دادن زیردستی مطلوب تر به آن از چند نوع نرم كن استفاده می شود :

نرم كن های سیلیكونی : برای پارچه های نرم و ظریف بكار می رود و برای پارچه های لباسی و پرده های حریر مورد استفاده قرار می گیرد و بدلیل اینكه انعكاس نور را كاهش می دهد به نظر می رسد كه عمق رنگ را بالا برده است و بیشتر برای عمقهای تیره مصرف می شود . از آنجا كه تركیبات سیلیكونی برای ایجاد خصلت دفع آب در پـارچه استفاده می شوند ، اگر بخواهند خاصیـت نرم كنندگی داشته باشند باید جزء تركیبات دی متیل
پلی سیكلوكسان ها باشند تا ایجاد فیلمی انعطاف پذیر با زیردستی نرم در سطح پارچه نمایند .  30 – 50 ) )   

نرم كن سیلیكونی قوی و گران قیمت است و برای پارچه های خیلی گران قیمت استفاده می شود و اگر مشتری خاصی ندهد از k44 استفاده می شود .

نرم كن لئومین HSG : خاصیت لغزندگی در پارچه ها ایجاد می كند و سوزنها راحت تر وارد پارچه شده و پرزهای آنها را خارج می كنند . معمولاً از این نرم كن در عملیات خارزنی استفاده می شود . (  12  )

نرم كن k44 : بیشتر برای پارچه های پنبه پلی استری استفاده می شود و خصلت نرم كنندگی آن كمتر است . برای حل كردن نرم كن k44 ، آنرا در آب جوش ریخته و از اسید استیك 60% به میزان 0.5  استفاده می كنیم آنگاه آنرا خوب هم می زنیم تا پودر شود . (میزان مصرف k44 : 15  ) (از 10gr تا 30gr همراه با 2  آراستاتیك برای پنبه پلی استرو پنبه استفاده می شود .)

آنتی استاتیك : برای جلوگیری از ایجاد برق و الكتریسیته ساكن در پارچه هایی از قبیل پلی استر ، نایلون و
پارچه های كركی بكار می رود . ( 5 - 10 )

 ضد چروك : رزین ، سیما رزین ایجاد خصلت ضد چروكی به پارچه می دهد ، یعنی اگر چروكی به پارچه اعمال شود ، این ماده خاصیتی به پارچه می دهد كه چروك حاصله پایدار نبوده و پس از مدتی به حالت اولیه خود
برمی گردد و در پارچه هایی از قیبل پرده های توری ساده و ژاكارد گل دار بكار می رود . ( 15  )

گراسپینول : برای پرده های برودری 45  همراه با 2  اسید استفاده می شود . اسید را به آن می زنند تا مواد به پودر تبدیل شود و به خورد پارچه برود . یك نوع نرم كن قوی است و زیردست را نرم می كند . ضد چروك هم می باشد و قویتر از آنتی استاتیك است و پارچه را تمیز نگه می دارد . آنتی استاتیك یك نوع ضد چروك هم می باشد ، بارهای + و – خنثی می شود و گرد و غبار به خود نمی گیرد و برای پرده استفاده می گردد.

FGB : سفید كننده است پارچه را ته آبی نشان می دهد ، یعنی زمینه آن بجای آبی یا سرمه ای می زند . 5   و همراه با 20  آهار و 0.1  پودر بنفش برای پرده های ژاكارد استفاده می شود .

سفید كننده شیری (EBF) : (سفید كننده نوری) كه برای تولیدات پرده ای توری بكار می رود و همچنین پارچه های متقال . ( 3  ) (نمره 5005)



سالن تكمیلی :

         سالن تكمیلی مركز نهایی كارخانه است . تكمیل شامل سه قسمت اساسی است كه عبارتند از :

1)  تكمیل مقدماتی : كه عمدتاً در مورد پارچه هایی كه نیاز به تثبیت عرضی دارند ( اعم از پارچه های رنگی ، سفید ، چاپی و برودری ) صورت می گیرد ، تا پارچه به عرض مورد نظر برسد . معمولاً كالا قبل از قسمتهای چاپ و رنگرزی و برودری باید تثبیت عرضی شود . مثلاً در چاپ عرض پارچه باید برابر عرض شابلون شود و لذا از قسمت عرض شابلونها را به این قسمت ابلاغ می كنند و در این قسمت عرض پارچه دقیقاً برابر مقدار خواسته شده تثبیت می شود . چراكه اگر عرض پارچه بیش از عرض شابلون باشد منجر به ایجاد حاشیه های سفید می شود و اگر كمتر از عرض شابلون باشد رنگ در سالن چاپ به هدر می رود یا به اصطلاح پرت رنگ داریم كه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد . در مورد سالن رنگرزی نیز ثبت اولیه موجب می شود كه روغن ناشی از روغن از ماشین آلات در حین بافندگی پارچه از آن خارج شود ، پس رنگرزی راحت تر و یكنواختر انجام می شود .

دمای تثبیت برای انواع پارچه ها بصورت زیر است :

نایلون : 180 – 160 ?c

پلی استر : 210 تا 240 ?c

پنبه وسیكوز و پلی استر – پنبه : میانگین دما  190 ?c

وسیكوز : 150 ?c

2)  تكمیل موادی : بعضی از كالاها قبل از اینكه به قسمتهای مربوطه فرستاده شوند ، باید یكسری تكمیل بوسیله مواد مخصوص روی آنها انجام شود . این تكمیل شامل پارچه های رنگی و چاپی می شود كه از سالن رنگرزی و شستشو به سالن تكمیل ارسال نشده اند . در این نوع تثبیت علاوه بر تثبیت عرض نرم كنی بنام لئومین HSG (ساخت شركت آلمانی – مشابه صابون) و آنتی استاتیك ( R استاتیك) جهت سالن خارزنی بر روی پارچه استفاده می شود . نرم كن لئومین HS كه فقط بر روی پارچه های نایلونی استفاده می شود ، باعث ایجاد لغزندگی در پارچه خارزنی و هنگام فرو رفتن سوزنها در پارچه می شود . بنابراین سوزنها توانایی بیشتری برای بیرون كشیدن پرزهای پارچه می یابند . برای پارچه های پلی استری بیشتر آنتی استاتیك
می زنیم و به مقدار كمی لئومین ، لئومین قبل از مصرف حتماً باید در دمای 100 تا 106 درجه حل شود .

3)  تكمیل نهایی : این تكمیل شامل پارچه های چاپی ، خارخورد ، رنگی و … می باشد كه همراه با نرم كنهای مختلف تكمیل می شوند . پارچه در پایان تكمیل نهایی برای بسته بندی آماده می شود . در تكمیل نهایی سه پارامتر مهم وجود دارد :

الف) عرض مورد تقاضای مشتری .

ب)   یا  كه توسط مشتری سفارش داده می شود .

ج) زیردست مناسب یعنی ایجاد لطافت در پارچه .

اگر در تكمیل مقدماتی و تكمیل موادی ، پارچه كمی نوسانات داشته باشد قابل اصلاح است ، اما در تكمیل نهایی قابلیت اصلاح خطاها را نداریم .

در سالن تكمیل ، 4 استنتر (2 تا 6 خانه و 2 تا 4 خانه) قرار دارد كه هر ماشین تا عرض خاصی باز می شود .
(2 تا از ماشین ها تا عرض 3m و 2 ماشین دیگر تا عرض 2m) و هر اتاقك استنتر طول 3m دارد . همچنین در سالن تكمیل دستگاه برش ، خشك كن پارچه پنبه ای و رول كن پارچه پنبه ای نیز وجود دارد .







نكات قابل توجه در قسمت خارزنی :

1)  هر چه سرعت غلتكهای خارزنی بیشتر باشد پرزهایی كه از پارچه بیرون كشیده می شود كمتر و خارزنی به میزان كمتری انجام می شود .

2)   قبل از خارزنی حتماً باید پارچه در استنتر تثبیت عرضی شود ، چون علاوه بر ایجاد نایكنواختی و كجی در  
 هنگام خار زدن ، منجر به ایجاد حالت راه راه (پله ای) در سطح كالا می شود .

3)      هر چه سرعت غلتكهای شانه از غلتكهای خار كمتر باشد ، خارزنی بیشتر انجام می شود .

4)   از سوزنهای ضخیم تر و متراكم تر می توانیم برای خارزنی پارچه های ضخیم تر استفاده می كنیم . هر چه
 ضخامت لایه سوزن بیشتر باشد ، الاستیسیته سوزن بهتر است و می توان برای پارچه های ضخیم كه نیاز به
 خار بیشتری دارند ، استفاده كرد . اگر ضخامت لایه سوزنی كمتر باشد ، مقاومت كمتری وارد و برای
 پارچه های نازك كه خار كمتری می خورند ، بكار می رود .



















5)  هر چه نخ مورد مصرف در بافت نازكتر باشد ، عمل خارزنی بهتر انجام می شود ، زیرا قابلیت كشش پذیری و انعطاف پذیری آن بیشتر می شود و در نتیجه موقع كشش با سوزنها ، بیشتر كشیده شده و حلقه های بزرگتری تشكیل می شود . به عنوان مثال ، اگر نخ پارچه های كركی به جای نمره 70 دنیر با نمره 60 – 50 دنیر باشد ، كیفیت بهتری حاصل می گردد .

6)  معمولاً پارچه های پنبه ای توسط این ماشینها خار زده نمی شود و یا به ندرت خار زده می شوند چون نیروی وارده توسط این ماشین زیادتر از حد تحمل پارچه های پنبه ای است و پاره می شوند .

7)  هر هفته یكبار با سنگ خارزنی سوزنهای دستگاه را در حال كار تمیز می كنیم (بمدت  5  دقیقه) جهت سنگ زدن خلاف جهت خار زدن صورت می گیرد . برای تمیز كردن سوزنهای ماشین ، تسمه غلتكها را جدا كرده و دینام را روشن می كنیم و سوزنهای غلتكهای در حال چرخش را ابتدا برس فلزی می كشیم و سپس با سنگ آنها را تیز می كنیم كه این سنگ فلزی شیاردار است .

8)     تمام ماشینهای خارزنی دارای یك لوله هواكش و یك انبار تهویه هستند كه پرزهای حاصل از خارزنی در سالن پخش نشود .

9)  اگر بخواهیم سرعت تولید را بالا ببریم ، باید سرعت غلتك را بالا ببریم ، پس باید سرعت غلتكهای      counter  pile , pile  نیز بالا برود كه با كاهش دور آنها سرعتشان بیشتر می شود .

10) اگر سرعت غلتكهای counter  pile , pile بیشتر باشد پارچه حالت كركی بیشتری پیدا می كند . (در ضمن  
      می توانیم چند بار عمل خارزنی را هم تكرار كنیم)

11) سه تا از ماشینهای خارزنی با عرض 3 متر و 3 تا از آنها با عرض 2 متر می باشند . ماشین با عرض 3
     متری كه مخصوص پارچه های رومبلی است . ابتدا پارچه های رومبلی را خارزده و سپس توسط ماشین تراش
     حلقه های تشكیل شده را بریده و سپس پارچه مثل پارچه های مخملی می شوند . این پارچه ها به دلیل اینكه
     بوسیله غلتكهای سوزنی خار می خورند كه دارای سوزنهای ایستاده هستند در نتیجه حلقه های موجود روی
     سطح پارچه بیشتر كشیده شده و سطح پارچه پرتر می شود . نخهای سطحی روی پارچه باید طول بیشتری
     داشته باشند و بافت مخصوص لازم است تا بتوان عمل خارزنی را توسط این ماشینها و بدین نحو انجام داد .
     (در این ماشینها ، غلتكهای سوزنی بصورت یك pile و یك counter  pile درباره یك pile دیگر و سپس 7
     تا غلتك سوزنی صاف قرار دارند كه این امر باعث قدرت زنندگی و نفوذ بیشتر سوزنها در پارچه می شود)

12) ماشین خارزنی سه متری می تواند با دو پارچه كار كند یعنی همزمان با دو پارچه مشابه با عرض 150 cm  
     كاركرده و آنها را خار بزند .

13) گاهی اوقات یك پارچه به دوبار خارزنی نیاز دارد و توسط ماشینهای سه متری این عمل در یك زمان
     صورت می پذیرد . این صورت كه سر پارچه را یك مرتبه خار خورده مجدداً داخل ماشین می كنند و با كار
     كردن ماشین همزمان پارچه را در دو مرحله خار می زنند .

14) اگر پارچه زیاد به دستگاه تغذیه گردد و شل باشد ، پارچه توسط خارها پاره می شود و لذا لازم است سرعت
     حركت پارچه در دستگاه تنظیم گردد . در ضمن بسته به اینكه بخواهند چه مقدار جمع شدگی در پارچه (در
     عرض آن) ایجاد كنند ، میزان فشار ئارده (توسط غلتكهای موجود) بر پارچه تنطیم می گردد كه این مقدار با
     سرعت عبور پارچه باید متناسب باشد تا از پارگی های احتمالی یا كم بودن خارزنی سطح پارچه جلوگیری  
     شود . این تنظیمات توسط وسایلی كه در جلوی ماشین تعبیه شده اند صورت می گیرد . همچنین در پشت
     ماشین نیز  میزان شل و سفتی پارچه را می توان تنظیم كرد .

15) این ماشین یك سیلندر اصلی دارد كه جنس آن از چدن می باشد كه روی آن غلتكهایی با پوشش سوزنی قرار
     دارند . سوزنها یك در میان شانه می كنند و یك در میان خار میزنند . سوزنهای با پایه كوتاه نفوذ بیشتری
     دارند ولی سوزنهای با پایه بلندتر نفوذ كمتری دارند البته زاویه آنها نیز با یكدیگر متفاوت است و محورهای
     چرخش اینها كاملاً از هم مجزا است .

چاپ پرس :

      پارچه بعد از رنگرزی ، شستشو و تثبیت ابعادی به دستگاه پرس تغذیه می شوند كه وظیفه آن برق كردن سطح پارچه است كه محصول آن ساتن چرم نام دارد .

      معمولاً از این ماشین برای ایجاد طرح بدون استفاده از چاپ و بافت . بروی كالا استفاده می شود . طرحی كه بروی پارچه می افتد بوسیله عمل پرس كردن است . معمولاً از كارهای پلی استر (در دمای 220  تا 230 oc) و به ندرت پنبه و نایلون استفاده می شود . البته باز برای نایلون بیشتر از پنبه این روش را استفاده می نماییم . حتی بروی پارچه های خار خورده و كركی و مخملی هم می توانیم عمل پرس را انجام دهیم (اگر پارچه های نایلون  160 – 170  رد شود آب می شود) و بوسیله ماشین پرس روی آنها طرح ایجاد كنیم .

ماشین پرس ساخت كمپانی RAMISCH از كشور آلمان می باشد كه مشخصات آن به قرار زیر است :

شركت سازنده : RAMISCH

عرض ماشین :  200 cm

كد دستگاه : 230 - 240 cm

      این ماشین شامل سه غلتك فشرده به هم است . پارچه ها با غلتكهای مختلف پرس می شوند كه ممكن است غلتك پرس كننده ساده یا طرحدار باشد كه بسته به طرح روی غلتك ، سطح پارچه براق می شود . (سطح پارچه توسط غلتكهای داغ ذوب شده و به پارچه حالت درخشندگی و براقیت می دهد) روش عمل اینگونه است كه پارچه از یك رول به یك غلتك ثابت كه سرعتش برابر غلتك پرس است ، تغذیه شده ، سپس از یك غلتك شیاردار كه شیارهای ان بسیار باریك است عبور داده می شود ، كه سرعت غلتك های پرس و شیاردار یكسان و حدود   
4 – 6  است .

      این غلتك شیاردار لبه های پارچه را جهت تغذیه درست پرس باز می كند . پس پارچه به غلتكهای پرس كه سه عدد هستند تغذیه می شود . در محل ورودی پارچه به غلتكهای پرس یك میله محافظ قرار دارد كه اگر دست كارگر بین غلتكها گیر كرد ، از ورود بیشتر آن جلوگیری می كند . علاوه بر این جهت ایمنی بیشتر یك پدال ترمز در نزدیكی غلتكها وجود دارد كه در موقع بروز حوادث كمك می كند .

      همانطور كه در شكل نشان داده شده است ، دو غلتك بالایی عمل پرس را انجام می دهند ، پارچه از بین آنها عبور می كند . غلتك 1 بوسیله المنت گرم می شود . المنت در سر تا سر غلتك وجود دارد . المنت با حرارت برق گرم می شود و اگر سیم مقاومتش كم باشد ، می سوزد . غلتك 3 هم توسط آب داغ گرم می گردد ولی حرارت آن به اندازه غلتك 1 نیست . (حسگر دمایی روی غلتك وجود دارد كه دما را افزایش می دهد) قبل از ورود به غلتك پرس بخاری برقی قرار دارد كه پارچه را گرم می كند به این ترتیب :

1)     به حرارت ماشین كمك می كند .

2)     از وارد شدن شوك حرارتی به پارچه جلوگیری می كند .

3)     از افت حرارت در اثر ورود پارچه سرد به غلتك داغ جلوگیری می كند .

     جنس غلتكهای 1  و 3 از فولاد و غلتك 2 با سطحی از پنبه فشرده ، پوشیده شده است . سه غلتك چون با هم در تماس هستند با یك سرعت حركت می كنند . نیروی محرك به غلتك  1 متصل است كه سبب حركت هر سه غلتك به یك سرعت می شود . این نیرو توسط یك الكتروموتور قوی و توسط تسمه و چرخ دنده ها به غلتكهای متحرك و از جمله غلتك پرس 1 انتقال می یابد .

      پارچه كلاً با عرض باز بطوریكه سطح پارچه به سمت غلتك  1  است ، به ماشین تغذیه شده ، سطح پارچه ذوب و براق می گردد . این عمل سبب كاهش استحكام پارچه نیز می شود . غلتك  1 ثابت است ولی غلتكهای    2  و 3  می توانند اندكی جابجا شده و پایین بیایند . این جابجایی حدود  2 – 5 cm  است . این عمل وقتی كه در پارچه درز مشاهده می شود ، توسط جكها انجام می گیرد تا از كشیده شدن در زیر پارچه و در نهایت پارگی در زیر پرس جلوگیری شود .

در قسمت موتورخانه ماشین سه الكتروموتور وجود دارد :

1)     الكتروموتور جهت باد بالا و پایین بردن جكها .

2)      الكتروموتور پمپاژ روغن .

3)     الكتروموتور انتقال نیروی حركتی از گیرباكس به غلتكهای پرس .

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه کارافرینی شركت تولیدی بافت آزادی , طرح توجیهی شركت تولیدی بافت آزادی , کارآفرینی شركت تولیدی بافت آزادی , دانلود پروژه شركت تولیدی بافت آزادی , دانلود کارآفرینی شركت تولیدی بافت آزادی , طرح توجیه فنی شركت تولیدی بافت آزادی , توجیه اقتصادی شركت تولیدی بافت آزادی , شركت تولیدی بافت آزادی , شركت , تولیدی , بافت آزادی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر