امروز: جمعه 11 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گردو و خواص درمانی آن

گردو و خواص درمانی آندسته: شیمی
بازدید: 20 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 35 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 32

درخت گردو هنگامیكه به سن بیست سالگی می رسد شروع به میوه دادن می كند و بالاترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

گردو و خواص درمانی آن

  گردو و خواص درمانی آن
نام گردو به هر گونه درخت از رده Juglans که به خانواده گردوها یا Juglandaceae تعلق دارد اطلاق می شود. آنها درختانی برگریز هستند به ارتفاع 45-10 متر، با برگهای شانه ای به طول 90-20 سانتیمتر، تعداد 25-5 برگچه و جوانه ها دارای درونه حفره دار هستند که این ویژگی در همه (Pterocarya) Wingnut مشترک است بجز گردوهای آمریکایی (Carya) در همین خانواده.
شاید معروف ترین اعضای این رده گردوی سیاه (Juglans nigra) متعلق به شرق آمریکای شمالی و گردوی ایرانی یا معمولی (Juglans regia) که بومی بالکان در جنوب شرقی اروپا، مرکز و جنوب غربی آسیا تا هیمالایا و جنوب غربی چین است، باشد. گردوی معمولی را درآمریکا اغلب ولی به صورت نادرست گردوی انگلیسی می نامند. (این گونه بومی انگلیسی نیست)
این دو گونه از نظر چوب قابل توجهی که دارند دارای اهمیت می باشند. گریبانه های گردو به علت دارا بودن مقدار زیادی رنگ زرد – قهوه ای، منبع مهمی برای رنگ به شمار می رود.
دانه تمامی گونه هایی که در بالا به آنها اشاره شد و سایر گونه ها، خوراکی هستند اما گردوهایی که در فروشگاهها موچود می باشند از نوع گردوی ایرانی هستند. نوع باغی که به جهت پوسته های نازک مغز . پایداری در مناطق معتدله انتخاب گشت را گاهاً گردوی کارپات می نامند. گردو سرشار از روغن است و بصورت گسترده هم به شکل تازه و هم در غذا خورده می شود. آنها را باید در مکانهای خشک و خنک نگهداری کرد چون در شرایط گرم در مدت چند هفته- مخصوصاً بعد از کندن پوسته آن، فاسد می شوند.
گردو درختی است زیبا و سایه افكن كه بعنوان درخت زینتی بكار می رود . این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش می یابد . گلهای نر و ماده روی یك پایه قرار دارند سنبله گلهای نر بصورت آویخته است ولی گلهای ماده آن بوضع قائم روی شاخه قرار دارد .
میوه گردو ، گرد و در درون مغز قرار دارد و در فاصله های پدره های نازكی قرار گرفته است . قشری كه روی مغز گردو است سبز رنگ و كمی گوشتی می باشد
درخت گردو هنگامیكه به سن بیست سالگی می رسد شروع به میوه دادن می كند و بالاترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد .
. گردوی ایرانی یكی از 17 جنس ( در دانشنامه آمریكانا 20 جنس آورده است) این گونه و مهمترین آنهاست. گردوی بومی دنیای قدیم ،گردوی ایرانی/ فارسی یكی از مهمترین درختان گردوی مناطق معتدله است. چوبهای دكوری بسیار عالی از آن به دست می آید.


پیشینه كشت این گونه ، آنقدر قدیمی است كه خاستگاه آن ناشناخته مانده است. بلندای آن به بیش از30 و قطر تنه اش به 8/1 متر می رسد. از مهمترین سخت چوبهاست و عمرش به چند صد سال می رسد. میوه گردو درون پوسته ای سخت با ضخامت متفاوت قرار دارد.
برگها مركبند و پوست آنها به رنگ روشن تا سفید و در درختان جوان بسیار نرم و هموار است ولی با گذشت عمر خاكستری و تركدار می شود.
خاستگاه این درخت معلوم نیست ؛ هرچند كه عده ای معتقدند خاستگاه آن ایران و آسیای صغیر است. درخت گردو را در اكثر نقاط ایران به ویژه نقاط كوهستانی و كوهپایه ای می توان یافت.بهترین آب و هوا برای درخت گردو آب و هوای نیمه سرد و مرطوب و كم باران است. در سارسر ایران و از جمله خراسان ، به ویژه در دره های كوهستانی این درخت پراكنده است .
هر چه از شمال خراسان به سمت جنوب پیش برویم رویش گردو به سوی كوهپایه های با ارتفاع بیشتر گسترش می یابد. ارتفاع و شرایط اقلیمی نقش مهمی در رشد این درخت و مرغوبیت محصول آن دارد. در خراسان این درخت حداكثر تا ارتفاع 2100 متری و در موارد بسیار استثنائی تا ارتفاع 2300 متری به شرط واقع نشدن در مسیر باد رشد می كند.
هرچه ارتفاع بیشتر باشد ؛ مغز گردو سفیدتر و مرغوب تر می شود. مغز گردوی واقع در ارتفاعات پست ، تیره و در نتیجه كم ارزشتر از مغز گردوی واقع در ارتفاعات بلند است . اگر یگ دره ی كوهستانی ؛ مثلاً دره سررود واقع در كلات نادری را در نظر بگیریم از آبادی خواجه مراد ( 650 متری ) به طرف پایین كه هوا گرم است ، درخت گردو نمی روید و اگر هم تك درختهایی باشد محصول آن مرغوب نیست . از این آبادی و یا در حقیقت از این ارتفاع (650 متری) به بالا درخت گردو وجود دارد و در مسیر دره هر چه به طرف بالا تر حركت كنیم محصول گردو مرغوب تر می شود . در آبادب باغكند در ارتفاع 1700 متر درخت گردو بسیار زیاد و محصول آن نیز بسیار مرغوب است . در آبادی برده با ارتفاع 1870 متر باغات گردو خیلی كم است و در آبادی آبكمه با ارتفاع 2090 متری درخت گردو اصلاً وجود ندارد.
عوامل اقلیمی نقش موثری در رشد درخت گردو دارند. گاه یم عامل اقلیمی باعث می شود كه در دو آبادی تقریباً هم ارتفاع ؛ در یكی گردو باشد و در یكی اصلاً نباشد یا بسیار كم وجود داشته باشد . مثلاًدر سرچشمه های رودخانه اترك در آبادی عمارت با ارتفاع 1700 متر درخت گردو بسیار كم است . یكی از دلایل عمده كمی درخت گردو در این روستا جهت وزش باد است ، كه مانع مهمی در رشد درخت و عامل عمده سرمازدگی نهال در زمستان است. اما در دره یدك (سرچشمه دیگر اترك) با ارتفاع 1760 متر درخت گردو بسیار زیاد است و محصول آن نیز بسیار مرغوب است؛ زیرا جهت این دره به گونه ای است كه وزش باد نمی تواند مانع رشد نهال گردو باشد.

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : گردو و خواص درمانی آن , طرح توجیهی گردو و خواص درمانی آن , دانلود گردو و خواص درمانی آن , شیمی , , , , , , , گردوی ایرانی , درخت گردو , گردو , , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر