امروز: پنجشنبه 6 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله)

گزارش كارآموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله)دسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 22 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 148 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 17

گزارش كارآموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) در 17 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) در 17 صفحه ورد قابل ویرایش


ایستگاه تحقیقاتی كشاورزی گرگان ( عراقی محله) :

ایستگاه تحقیقاتی عراقی محله در فاصله حدود 5 كیلومتری شمال گرگان در مسیر جادة فرودگاه گرگان واقع گردیده است این ایستگاه در سال 1342 زیر نظر ادارة اصلاح و تهیه نهال و بذر گرگان تحت عنوان ایستگاه كشاورزی و بمنظور پاره ای تحقیقات در زمینه غلات، سبزی وصیفی و پنبه در دو قطعه تاسیس و شروع به فعالیت نمود. مسئول این ایستگاه در حال حاضر آقای مهندس مسادات می باشد.



 فعالیت جاری در این ایستگاه شامل پروژه های غلات، دانه های روغنی، سبزی و صیفی، ذرت و علوفه بوده كه در هر یك از این پروژه ها در زمینة مسائل به نژادی و به زراعی وافزایش كمیت و كیفیت محصولات تولیدی فعالیتهای گسترده ای صورت می پذیرد.



بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر :

این بخش در راستای تحقق خود كفایی و افزایش تولید در محصولات كشاورزی از دیر باز با ایجاد ایستگاههای تحقیقات كشاورزی در سطح منطقه داشته و در مورد زراعتی مختلف از قبیل:

1- غلات

2- پنبه

 3- دانه های روغنی

 4- سبزی

 5- صیفی

 6- ذرت و گیاهان علوفه ای

 8- حبوبات

 9- درختان میوه .

 طرحهایی تحقیقاتی به زراعی و به نژادی را اجراء نموده و یا در دست اجزاء دارد این طرحها عمدتا در ایستگاههای تحقیقات كشاورزی تحت پوشش مركز تحقیقات كشاورزی گرگان و گنبد به اجراء درآمده است .



فعالیتهای بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر عبارتند از :

1- بررسی به نژادی و به زراعی بروی محصولات زراعی و صنعتی در منطقه

2- تهیه، آزاد سازی و معرفی ارقام اصلاح شده و پر محصول به منظور افزایش عملكرد در واحد سطح

3- تهیه و تولید بذرهای خالص و درجه یك اعم از هیبرید الیت، سوپرالیت و نولكئوس در محصولات مختلف

4- بررسی و تعیین مقاومت ارقام مختلف نباتات زراعی و درختان بارده نسبت به خشكی، شوری و سایر شرایط نا مطلوب در مراحل مختلف اصلاح نباتات

5- بررسی و تعیین ارزش غذایی و كیفیت مختلف زراعی

6- انجام امور مربوط به حفظ و كنترل كیفیت و تهیه و ارائه دستورالعمل های فنی در زمینه كاشت، داشت و برداشت ارقام اصلاح شده و قابل توصیه در منطقه

7- بهبود كیفی ارقام اصلاح در محصولات زراعی با توجه به ذائقه و مصرف كننده

8- همكاری در اجزاء طرحهای تحقیقاتی ملی

9- ارتباط، همكاری و هماهنگی با سایر بخشهای تحقیقاتی به منظور تهیه و تنظیم طرحها و برنامه های مشترك تحقیقاتی



مشخصات ایستگاه تحقیقاتی كشاورزی گرگان (عراقی محله):

این ایستگاه در سال 1337 تاسیس شده، مساحت ایستگاه 37 هكتار می باشد و میزان بارندگی سالیانه آن بین 400 تا 37 450 میلی متر است. ارتفاع آن از سطح دریا 5/5 متر است.

موقعیت جغرافیایی ایستگاه به قرار زیر است :

طول جغرافیایی : 54 درجه و 25 دقیقه شرقی

عرض جغرافیایی : 36 درجه و 45 دقیقه شمالی



بخش كلزا  ایستگاه تحقیقاتی گرگان :

همان طور كه از نام این بخش مشخص است این بخش بر روی گیاه كلزا متمركز شده است .



مسئولین و محققین این بخش :

رحمت الله بهرام - محسن باقری         



عناوین طرح های به نژادی :

1- ایجاد لاینهای رستورر، نرعقیم و نگهدارنده كلزا برای نواحی سواحل خزر چكیده :

در این طرح كلیه ژرم پلاستها موجود و وارد شده از خارج جهت تهیه لاینهای نرعقیم با روش بكراس به مدت چهار نسل استفاده می شوند و از طرفی با سلف كردن ارقام هیبریدوتت كراس آنها برای تولید رستورر اقدام می شود. تا كنون با طرح قبلی كه به انجام رسیده حدود 15 و نگهدارنده و 4 رستورر تولید شده است و بالاینهای فوق الذكر 60 در دست تولید است. با اجرای این طرح امید است وابستگی به وادرات بذر هیبرید مرتفع گردد .



2- مطالعه پایداری عملكرد ارقام پیشرفته بهاره كلزا در اقلیم سواحل خزر چكیده :

 این طرح در قالب طرح بلوكهای كاملا تصادفی در 4 تكرار و 16 رقم اجراء شده هركرت دارای 6 خط 5 متری به فواصل 20 سانتیمتری كشت شده است. هدف از اجرای این طرح مقایسة دقیقتر ارقامش كه از آزمایش های سالهای گذشته انتخاب شده و مقایسه عكس العمل آنها در مقایسه با شاهد معمول منطقه میباشد .



3- بررسی عملكرد و صفات زراعی ژنوتیپهای جدید بهاره كلزا در مناطق سواحل خزر:

چكیده : این طرح در قالب بلوكهای كامل تصادفی در چهار تكرار و 14 رقم اجراء شده است . هدف از اجرای این طرح مقایسه ارقام وادراتی كه برای اولین بار در كشور كشت می شوند با ارقام معمول منطقه می باشند. پس از اجرای این طرح با توجه به زودرسی و عملكرد، ارقام جدید برای آزمایشهای چند سال و چند مكان برای بررسی دقیق تر انتخاب می شوند.



4- بررسی امكان ایجاد لاینهای موتانت متحمل به شوری كلزا:

در این طرح در رقم RGSOO3 و ساری گل با دو دوز مختلف اشعه تیمار شده در سال اول در كلاردشت تكثیر شده و در سالهای زراعی جاری در ایستگاه شوری ( انبار الوم) این استان تحت بررسی می باشند .





عناوین طرح های به زراعی :



1-  بررسی تاثیر آرایش كاشت و مقایسه عملكرد دانه كلزا و گندم در تناوب با یكدیگر

این طرح به منظور بررسی اثرات متناوب كاشت گندم بهد از كلزا و كلزا بعد از گندم و همچنین تاثیر آلیش بر میزان عملكرد این دو محصول مورد ارزیابی قرار میگیرد .



2-  تاثیر تاریخ كاشت و فاصلة ردیف بر عملكرد و اجرای عملكرد ارقام جدید كلزا

این طرح به منظور تاثیر تاریخ كاشت و فاصله ردیف بر عملكرد و اجزای عملكرد ارقام RGSOO3 و hyola 420 مورد ارزیابی قرار میگیرد .









بخش ذرت ایستگاه تحقیقاتی گرگان :

در این بخش تمركز عمدة تحقیقات روی ذرت می باشد در عین حال بر روی دیگر گیاهان نیز تحقیقاتی به عمل می آید كه عبارتند از :

سورگوم، شبدر، ذرت علوفه ای ، ذرت شیرین و ...



مسئولین این بخش :

مهندس مختار پور، مهندس صابری، مهندس بزی و آقای حیدری



طرح ها بخش ذرت :

1.  بررسی و تعیین مناسبترین آرایش كاشت و تراكم بر عملكرد دانه و علوفه هیبرید سینگل كراس 704



اهداف طرح :

تعیین مناسبترین آرایش كاشت مطلوب و اثرات متقابل این دو فاكتور ، بطور كلی تعیین الگوی صحیح كشت به منظور استفاده بهینه از عوامل محیطی در جهت حصول عملكرد بالا .



روش تحقیق :

 آزمایش ذرت دانه ای با چهار سطح تراكم ( 55 ، 65 ، 75 و 85 هزار بوته در هكتار) و دو سطح آرایش كاشت در چهار تكرار اجراء می شود . آزمایش ذرت علوفه ای نیزبه همین شكل صورت می گیرد فاصلة بین تكرارها 2 متر و تعداد تیمار در هر تكرار برابر 8 تیمار است . طول خطوط كاشت در هر تیمار 6 متر و فاصلة خطوط افقی ( اصلی) در هر تیمار 75 سانتی متر است . فاصلة بوته ها در تراكم های مختلف و آرایش ها متفاوت است . زمین مورد نظر در اواخر خرداد با شخم آماده می گردد واقدام به كود پاشی و سمپاشی می شود . سپس دیسك زده و با فاروئر فاروهایی به فاصله 75 سانتی متر ایجاد می شود هر تیمار در 4 خط كشت شده و در هر چاله 2 تا 3 بذر ، پس از رسیدن به مرحلة 3 الی 4 برگی تنگ می شوند و در هر كپه یا چاله یك بوته باقی می ماند . مقدار كود دهی بر اساس توصیه های آزمایشگاه خاك شناسی و تمام عملیات ماشین آلات در تمام تیمارها یكسان است . یادداشت برداریها برای هر كرت جداگانه انجام می شود . برداشت و محاسبات آماری از دو خط وسط هر تیمار انجام و همزمان با برداشت بوته شمارش می شود .



در پایان هر سال تجزیه واریانس داده ها با استفاده از آزمون F و نرم افزار MSTAT-C انجام گردیده و مقایسه تیمارها از طریق آزمون چند دامنه ای دانكن در سطوح 1% و 5% انجام خواهد شد وپس از تهیه گزارش سالیانه در پایان دو سال تجزیه مركب داده ها صورت می گیرد و نتایج در قالب گزارش نهایی ارائه خواهد شد .



2. طرح بررسی اثر آرایش كاشت و تراكم بر عملكرد ذرت شیرین

مجری طرح : مهندس علی رضا صابری



اهداف طرح :اهداف و تلاش همه جانبه محققان برای افزایش كمی و كیفی وحصول از طریق بررسی و اجرای روشهای به نژادی، به زراعی صورت می گیرد .



لازم به ذكر است كه روش تحقق و دیگر جزئیات مشابه به طرح بررسی و تعیین مناسبترین آرایش كاشت و تراكم بر عملكرد دانه و علوفه هیبرید سینگل كراس 704 می باشد .



3. تولید لاین ایزوله پدری A-679 ذرت

در این طرح 13 لاین مادری با یك پدر مشترك بصورت دو خط پدری و چهار خط مادری كاشته می شود كه در زمان هایی كه امكان خود گشتی است لاین مادری را دگر گشن می كنیم .این یك طرح ملی است كه توسط مركز تحقیقاتی كرج پیشنهاد شده و در تمام ایستگاه تحقیقاتی كه برروی ذرت كار میكنند اجراء خواهد شد . مسئول این طرح در ایستگاه تحقیقاتی گرگان مهندس مساوات است .



4. تولید هیبریدهای جدید سورگوم علوفه ای و ارزیابی مقدماتی آنها

در این طرح كشت به صورت خطی می باشد و هدف تولید بذر هیبرید می باشد . از آنجا كه دانشمندان مشاهده كردند كه بچه هایی كه حاصل ازدواج های غیر فامیلی هستند دارای هوش و سلامت بالاتری هستند و از طرفی بچه هایی كه در اثر ازدواج های فامیلی بدنیا می آیند در مواردی دارای معلولیتها و مشكلاتی هستند به این فكر افتادند كه از تلاقی غیر فامیلی در گیاهان استفاده كنند این امر منجر به تولید بذرهای هیبرید شد .

علائم بیماری :

در مراحل اولیه بصورت ظهور نقاط ریز و رنگ پریده است كه بصورت پراكنده روی پهنك برگ ظاهر شده و پس از مدتی جوش های ریز حاوی اسپور قارچ عامل بیماری ( اردوسپور ها ) در این نقاط تولید می شوند. رنگ این جوش ها  قهوه ای روشن كه به مرور به قهوه ای تیره تغییر رنگ می دهد. پوستولها به غیر از پهنك برگ روی لما و پلئا نیز ظاهر می شود و این اندام ها را آلوده می نماید. در اواخر فصل نامساعد شدن شرایط محیطی برای عامل تیماری مرحله آخر سیكل زندگی قارچ یعنی مرحله تلیا (Telia ) است كه شامل تولید جوش های سیاه رنگ می باشد.



2. دستیابی به منابع مقاومت در ارقام پیشرفته گندم نسبت به بیماری پلاست سپتوریایی برگ گندم


محققین : عبدالرحیم نظری ، محمد علی دهقان



چكیده :

بیماری سپتوریوز گندم از بیماریهای مهم گندم به شمار می رود ، كه سالیانه خسارات فراوانی به محصول گندم وارد می آورد. دو سپتوریوز مهم در گندم شناخته شده است :



1. سپتوریوز برگ گندم

2. بلاچ گلوم و برگ



علائم بیماری :



بصورت ظهور لكه های رنگ پریده و كلروز در متن برگ سبز كه در مراحل اولیه بصورت طولی در حدود 1 سانتی متر و به دور رگبرگ محدود می شود كه در اكثر مواقع در همان مراحل اولیه پكنیدهای تیره رنگ ریز كه با چشم غیر مسلح قابل رویت هستند به تعداد زیاد روی این لكه ها تشكیل خواهند شد. به مرور زمان با پیشرفت بیماری و پیوستن لكه ها كل برگ نكروز منهدم خواهد شد. عامل بیماری قارچ سپتوریا تریسی است.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) , کاراموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) , کارورزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) , دانلود گزارش کارآموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) , اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) , اصلاح بذر و نهال , ایستگاه تحقیقاتی , عراقی‌محله

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر