امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب و دلهره

بررسی تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب و دلهرهدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 41 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 69 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 54

مهمترین عاملی كه بر اساس نظریه تحلیل روانی علت تمام بیماریهای روانی محسوب می شود اضطراب است كه جهت كنترل این عارضه باید موارد و یا گزینه هایی را در زندگی وارد كنیم كه در مكتب تحلیل روانی نقش برجسته ای دارد به نظر فروید اضطراب به عنوان یك تكانه من است یعنسی به همان صورت كه اگر بدن دچار زخم و التهاب و بیماری گردد اولین نشانه آن به صورت تب ظاهر می شو

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

بررسی تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب و دلهره

فصل اول : كلیات تحقیق

مقدمه

بیان مساله

سوال مسئله

اهداف تحقیق

اهمیت و ضرورت تحقیق

فرضیه تحقیق

متغیرهای تحقیق

تعاریف عملیاتی واژه ها و مفاهیم

فصل دوم : پیشینه و ادبیات تحقیق

اضطراب

یادگیری اضطراب

1- محبت ( پاداش ) – خشم ( تنبیه ) به مقدار مساوی

2- محبت ( پاداش ) بدون تنبیه

3- خشم ( تنبیه ) بدون پاداش

4- محبت ( پاداش ) كم – خشم ( تنبیه ) زیاد

5- محبت ( پاداش ) زیاد – خشم ( تنبیه ) كم

اضطراب سركوب كننده است

اضطراب

دستگاه روانی

رشد روان جنسی

نابهنجاریها و اختلالات روانی

اختلالات اضطرابی

اضطراب تعمیم یافته

اضطراب رعبی

فوبی

هانز[1] كوچولو ( مورد مشهودی از فوبی )

وسواس فكری و عملی

علل اختلالات اضطرابی

3- دیدگاه رفتار گرایی

4- دیدگاه شناختی

5-دیدگاه انسان گرایی و اصالت وجودی

نظریه نئوفرویدیها درباره اضطراب

آدلر و روان شناسی فردی

كارل یونگ و روان شناسی تحلیلی

اریك فرام

هینز كاهوت

فصل سوم : روش تحقیق

جامعه مورد مطالعه

حجم نمونه

روش نمونه گیری

ابزار اندازه گیری در تحقیق حاضر

روش آماری مربوط به فرضیه ها

روش تحقیق :

فصل چهارم : یافته ها و تجزیه و تحلیل آنها

مقدمه

نمودار ترسیم كاهش اضطراب در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر به خصوص رشته مدیریت صنعتی در سال 85-83

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

منابع

ضمایم

پرسش نامه

فصل اول

كلیات تحقیق

مقدمه

مهمترین عاملی كه بر اساس نظریه تحلیل روانی علت تمام بیماریهای روانی محسوب می شود اضطراب است كه جهت كنترل این عارضه باید موارد و یا گزینه هایی را در زندگی وارد كنیم كه در مكتب تحلیل روانی نقش برجسته ای دارد به نظر فروید اضطراب به عنوان یك تكانه من است یعنسی به همان صورت كه اگر بدن دچار زخم و التهاب و بیماری گردد اولین نشانه آن به صورت تب ظاهر می شود اگر فرد از نظر روانی دچار مسئله و مشكل شود اولین نشانه آن به صورت اضطراب جلوه گر می شود و اضطراب هم علت محسوب می شود و هم معلول یعنی علت بیماری از ناراحتیهای روانی اضطراب است ، همچنین هر گاه شخص با یك مسله و مشكل روانی مواجه گردد كه موجب كه موجب به هم خوردن تعادل روانی وی گردد احساس اضطراب می كند فروید اضطراب را به سه نوع تقسیم كرده است الف : اضطراب واقعی و هنگامی كه تجربه می شود و اضطراب نوروتیك زمانی بروز می كند كه تكانه های نهاد موجب تهدید فرد در برابر قطع كنترلهای من و ظهور رفتارهایی كه منجر به تنبیه وی خواهد گردید می شوند و اضطراب اخلاقی وقتی ظاهر می شود كه فرد عملی بر خلاف وجدان اخلاقی یا ارزشهای اخلاقی خویش انجام داده یا حتی در نظر دارد كه انجام بدهد به همین دلیل احساس گناه می كند ساختمان شخصیت هر فرد دارای سه قسمت است كه نهاد قسمتی از شخصیت است كه      زیست شناسی فطری را شامل می شود و تابعه اصل لذت جویی است . نهاد همواره به دنبال كسب لذت است و بدون توجه به واقعیت می خواهد به حداكثر لذت برسد كه توجه به ظاهر زندگی و تمایل به موسیقی و زیباییهای زندگی می تواند جزء همین اصل لذت جویی باشد كه خود این مساله باعث كاهش اضطراب در افراد می شود در حالی كه من تابع اصل واقعیت است و كوششهای آن در جهت رسیدن به لذت  توجه به واقعیت است به عبارت دیگر نهاد خواهان بی چون و چرای لذت هاست و ارضای فوری خواستها را بدون توجه به واقعیت جست و جو می كند وقتی كه شخص با مسئله ای مواجه می شود در رابطه با من خویش آن را ادراك می كند درباره ان فكر می كند و نسبت به آن عمل می كند به عبارت دیگر من هر فرد داننده ، كوشنده ، تصمیم گیرنده ، مضطرب شونده و انجام دهنده اصلی رفتارهای فرد محسوب می شود . كه اساس عملكردهای من پیش فرضهای است كه فرد درباره خود و دنیای خود می سازد ( حسین آزاد – انتشارات بعثت ) .

بیان مساله

ممكن است اضطراب را نوعی درد داخلی دانست كه سبب ایجاد هیجان و به هم ریختن تعادل موجود می شود و چون بشر دائماً به منظور برقراری تعادل كوشش می كند بنابراین می توان گفت ه اضطراب یك محرك بسیار قوی است امكان دارد این محرك مضر باشد و این خودبستگی به درجه شخصیت افراد كه متوجه فرد است اضطراب متعادل یا نرمال آن است كه به شدت عكس العمل متناسب باشد با مقدار خطر و این خود مفیداست زیرا شخص را وادار می سازد كه با موفقیت ، خطرات را از خود دفع كند و بنابراین مقدار معتدل اضطراب برای رشد و تكامل صحیح شخصیت لازم است و در واقع هیچ فرد بشری نیست كه مقداری اضطراب نداشته باشد كه توجه به تفریحها و علائق آدمی باشد موسیقی و نقاشی گاهی اوقات می تواند تاثیر مثبت جهت كاهش عوامل روانی و مشكلات روحی در افراد باشد كه در تحقیق حاضر به نوع علاقه به موسیقی پاپ و تاثیر آن در كاهش اضطراب به همین موضوع پرداخته و اگر با این عملكرد ها بتوان مقدار اضطراب را كاهش داده و فرد را به سلامت روانی سوق دهیم ( سید سعید محمدی – 1382 )

سوال مسئله

آیا موسیقی پاپ می تواند تاثیر مثبتی در كاهش اضطراب داشته باشد .

اهداف تحقیق

هدف از تحقیق حاضر این است كه آیا تمایل به موسیقی و نواختن آن می تواند از اضطراب و دلهره كاهش بدهد یا مخصوصاً اگر موسیقی ، موسیقی پاپ باشد و نوع نواختن وسایل موسیقی مانندگیتار و ... در اضطراب نقش موثری دارد یا نه .

اهمیت و ضرورت تحقیق

اضطراب بهایی است كه بشر كنونی برای تمدن می پردازد به نظر میرسد كه در این عصر به اصطلاح تمدن ، مشكلات انسان را همواره رو به تزایر بوده است كه جنگها زندگی شخصی و خانوادگی بشر را در مخاطره انداخته او را در اندوه و ناآرامی اجتماعی رها كرده است امروزه موقعیتهای شغلی و فقر و تنگدستی برای میلیونها تن از افراد بشر نمایان است و به همین دلیل و جهت كاهش اضطراب باید راهكارهایی را به كاربرد تا بتوان دلهره و لرزش و اضطراب را كم و كمتر كنیم كه موسیقی و نواختن آن می تواند عامل موثری در كاهش اضطراب به حساب نیاید و گاهی اوقات همین نواختن باعث بالا رفتن اضطراب در افراد می شود كه تمام این موارد می تواند به افراد و خصوصیات اخلاقی و شخصیتی آنها مرتبط باشد . 

فرضیه تحقیق

موسیقی پاپ در كاهش اضطراب تاثیر مثبت دارد .

متغیرهای تحقیق

موسیقی پاپ                                  متغیر مستقل

كاهش اضطراب و اضطراب              متغیر وابسته 

تعاریف عملیاتی واژه ها و مفاهیم

اضطراب در مفهوم به معنای یك درد روانی است كه فرد زمانی تجربه می كند كه با خطرات یا تهدیدهای بیرونی مواجه باشد اضطراب عبارتند از تنش های بدنی و روحی در برابر موقعیتهای مختلف و لرزش دست وپا و تپش بالای ضربان قلب و تعرق زیاد و بالاخره عبارتند از غره ای است كه آزمودنی از آزمون اضطراب بدست آورده است .

موسیقی پاپ عبارت است از نواختن یا گوش دادن به موسیقی كه از نوع مدرن و كلاسیك است و نواختن آن با وسایلی مثل گیتار – گیتار باس و ارگ و ساكسیفون – و .... دیگر صورت می گیرد .

فصل دوم

پیشینه و ادبیات تحقیق

اضطراب

به نظر رولومی [2]اضطراب عبارت است از « ترسی كه در اثر به خطر افتادن یكی از ارزشهای اصولی زندگی شخص ایجاد می شود» . ممكن است اضطراب را نوعی دردداخلی دانست كه سبب ایجاد هیجان و به هم ریختن تعادل موجود می شود و چون بشر دائماً به منظور برقراری تعادل كوشش می كند بنابراین می توان گفت كه اضطراب یك محرك بسیار قوی است امكان دارد این محرك مضر باشد و این خود بستگی دارد به درجه ترس و مقدار خطری كه متوجه فرد است .

اضطراب متعادل یا نرمال آن است كه شدت عكس العمل متناسب باشد با مقدار خطر و این خود مفید است زیرا شخص را وادار می سازد كه با موفقیت خطرات را از خود دفع می كند و بنابراین مقدار معتدل اضطراب برای رشد و تكامل صحیح شخصیت لازم است و در واقع هیچ فرد بشری نیست كه مقداری اضطراب نداشته باشد .

اگر چه مقدار محدودی اضطراب برای رشد بشر ضروری است ولی مقدار زیاد آن نیز باعث اختلال در رفتار می شود و اغلب اوقات شخص را به نشان دادن رفتار نوروتیك یا پسیوتیك وادار می سازد . رولومی معتقد است كه اضطراب شدید عبارت است از آن چنان عكس العملی كه :

1- متناسب با مقدار خطر نیست .

 2- توام با تعارض و سركوبی و سایر مشخصات غیر عادی است .

3- با علایم مرضی و مكانیزمهای دفاعی توام است .

باید توجه داشت كه این مشخصات با یكدیگر ارتباط دارد بدین معنی كه عكس العمل متناسب با خطر واقعی نیست زیرا نوعی از تعارض در شخص وجود دارد شخص نوروتیك بدرستی نمی داند چرا دچار اضطراب است و به همین دلیل عكس العمل های او مربوط است به حالت اضطراب و ارتباطی با دلیل اصلی آن ندارد .

رفتارهایی كه از شخص نوروماتیك بروز می كند به منظور كم كردن درجه اضطراب است و هر رفتاری كه به فوریت از میزان اضطراب بكاهد تكرار می شود . این نوع سازگاری نه تنا دلیل اضطراب را از بین نمی برد بلكه باعث ازدیاد آن خواهد شد .

یادگیری اضطراب

به منظور اثبات اینكه اضطراب آموختنی است آزمایشهای متعددی بر روی حیوانات و انسان شده است در یكی از آزمایشهای اولیه در این مورد ماور[3] با موشهای سفید آزمایشهای به عمل آورد . وی موشها را در جعبه آزمایش كه شكل دایره داشت و به صورت میدان ساخته شده بود ، قرار داد .

او برای اینكه از بیرون درون جعبه دیده شود اطراف آن را به وسیله پلاستیك هایی پوشاند . كف اطاق به نحوی سیم كشی شده بود كه امكان وارد كردن ضربه الكتریكی به پای حیوان وجود داشت . موشها را به سه گروه تقسیم كرد : افراد گروه اول را به صورت انفرادی در قسمت اول جعبه قرار دادو سپس زنگی برای مدت پنج ثانیه به صدا درآمد و اگر در آخر پنج ثانیه حیوان هنوز در جای خود نشسته بود ضربه الكتریكی به او وارد می شد .

اگر موش به قسمت دیگر جعبه می رفت ، از آزار ضربه الكتریكی مصون می ماند و یا اگر زنگ به صدا درمی آمد موش فوراً به سمت دیگر می رفت و هیچ ضربه الكتریكی به او وارد نمی شد . برای این گروه هر 60 ثانیه یكبار به طور منظم صدای زنگ توام با ضربه الكتریكی داده شد . روش آزمایش برای گروه دوم نیز مانند گروه اول بود با این تفاوت كه صدای زنگ توام با ضربه الكتریكی در سه موقع بدون نظم معینی ایجادمی شد . فاصله زمانی میان دفعات شوك و صدا به ترتیب 15 دقیقه و 60دقیقه و 105 دقیقه بود . روش آزمایش برای گروه سوم شامل توام بودن شوك و صدا هر 60 دقیقه بود ولی در این فاصله ضربه الكتریكی بدون اخطار قبلی و بدون توام بودن با صدای زنگ وارد می آمد . این ضربه الكتریكی در 10 دقیقه و 30 دقیقه و 45 دقیقه عرضه می شد .

مقدار یادگیری حیوانات گروه اول حداكثربود گروه دوم كمتر از گروه اول و گروه سوم كمتر از گروه دوم آموختند .

درباره این مطلب ماور می گوید :

به طور كلی می توان گفت كه كمی یادگیری در گروه های 2 و 3 نتیجه اضطراب و ترسی بود كه در آنها تولید شده بود و مجال آموختن به آنان نمی داد . در گروه 2 حیوانات را به وسیله قرار دادن شوك دایم درباره وارد شدن ضربه الكتریكی مضطرب ساختند .

در گروه 3 این عامل تردید وجود داشت ولی انگیزه آزار دهنده آنچنان به سرعت بر حیوان وارد می شد كه حیوان به طور مداوم انتظار آزار كشیدن را داشت در هر دو صورت عكس العمل شرطی حیوان نسبت به صدای زنگ نسبتاً بی اجرا بود و از شدت اضطراب نمی كاست در حالی كه برای گروه اول بعد از هر عكس العمل حیوان ، مدت زمان نسبتاً طولانی استراحت وجود داشت و این به عنوان پاداش تلقی می شد . بنابراین از شدت اضطراب كم می كرد . در آزمایش بالا موقعیتی كه بیشتر باعث كم شدن اضطراب حیوان می شد در یادگیری موثر واقع گردید زیرا عكس العمل حیوان به واسطه تقلیل اضطراب تقویت شد .

اگربخواهیم این اصل را به رفتار بشر تطبیق دهیم به این نتیجه می رسیم كه اگر كودكی را برای عملی تنبیه كنیم و در زمان دیگر او را برای همان عمل تشویق نماییم و یا اگر كودك را به طور دایم در معرض تنبیه قرار دهیم نه تنها از یادگیری او جلوگیری كرده ایم بلكه اضطراب او را نیز شدیدتر ساخته ایم .

این موضوع اساس رفتارهای نوروتیك و پسیكوتیك است زیرا اهداف این نوع رفتارها نیز كاستن شدت اضطراب است .

اگر چه امكان دارد شخص بزرگسالی كه دذر دوران كودكی  سالم و متعادل بوده است به حالات عصبی گرفتار شود ولی به طور كلی اكثر افراد توروتیك و پسیكوتیك كسانی هستند كه در طفولیت زندگی ناآرام و مختلی داشته اند . به عبارت دیگر همه كودكان مضطرب در بزرگسالی نوروتیك نمی شوند ولی اغلب بزرگسالان نوروتیك در كودكی مضطرب و مشوش بوده اند . كودك از بدو تولد رابطه نزدیكی با اعضای خانواده و به ویژه پدر و مادر دارد و از طریق آنهاست كه اساس شخصیت او بنا می شود .

روابط میان طفل و اولیای او متعدد و اثرات آن در رفتار كودك مختلف است بعضی از این روابط نتایج مفید و تعدادی از آن نتایج سوء دارد .این روابط را می توان به پنج طریق زیر طبقه بندی كرد:

1-    مبت ( پاداش ) – خشم ( تنبیه ) – به مقدار مساوی از هر یك

2-    محبت زیاد و بدون تنبیه

3-    خشم زیاد و بدون محبت

4-     محبت – خشم – محبت كم – خشم زیاد

5-    محبت – خشم – خشم كم – محبت زیاد

1- محبت ( پاداش ) خشم ( تنبیه ) به مقدار مساوی

در فصل مربوط به احتیاجات گفته شد كه كودك احتیاج شدیدی به احساس ایمنی دارد . اگر او احساس ایمنی نكند مضطرب می شود و رفتاری را كه برای تقلیل شدت اضطراب انتخاب می كند رفتاری ناسالم و نا متعادل خواهد بود . در صورتی كه كودك تنبیه و پاداش را به یك نسبت از اولیا دریافت دارد، به احتمال قوی رابطه او با آنان مبهم می شود و در نتیجه كودك به نوعی گیجی مبتلا خواهد شد . این موقعیت به ویژه هنگامی كه گیج كننده و آزار دهنده می شود كه تنبیه یا تشویق ساعتها و یا روزها بعد از انجام عمل صورت گیرد . خلاصه اینكه ابهام و بی نظمی در تنبیه اثرات سویی در رفتار كودك دارد . در اثر این گونه رفتار كودك مضطرب می شود و این اضطراب معمولاً تبدیل به احساس گناه می گردد .


قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب و دلهره , طرح توجیهی بررسی تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب و دلهره , دانلود بررسی تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب و دلهره , روانشناسی , اضطراب و دلهره , , اختلالات اضطرابی , , اضطراب تعمیم یافته , جامعه مورد مطالعه , , حجم نمونه , , روش نمونه گیری , اضطراب رعبی , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان ن

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر